Linux için 5 Steam Alternatifi

Steam Linux’a geleli birkaç yıl oldu. Büyük oyun yapımcıları dahil birçok oyun, emulatör veya WINE gerekmeksizin native linux oyunları yayınlamaya başladı. Bu, ortalama bir tüketici için harika birşey, çünkü Linux’a geçmenin en büyük caydırıcılarından biri oyun desteği.

Ancak, Linux topluluğundaki bazıları Steam’i sevmiyor. Ticari oyun platformunu, çok fazla DRM getirdiği için yazılım özgürlüklerine bir zarar olarak görüyorlar. Bunun sonucu olarak, Linux’ta video oyunlarını seven birçok kişi Steam’sız devam etmek zorunda kaldı.

İşte size Linux’te Steam için 5 alternatif!

1.Itch.io

Steam’e sağlam bir alternatif arayanlar için bire bir. Birçok anlamda, Itch.io‘nun oyun istemcisi ve servisi harika. Yeni başlayanlar için, Linux için oldukça iyi masaüstü istemcileri var. Steam gibi, oyunları satın alabilecek ve kolayca yönetip oynayabileceksiniz.

Ek olarak, Steam’den farklı olarak Itch.io, DRM-Free indirmeleri sunar ve istemcinin kendisi açık kaynaklıdır ve Github’da görüntülenebilir. Bu, açık kaynaklı hayranların Steam kullanıcıları gibi video oyunları oynayabilecekleri anlamına gelir.

2.Lutris

Lutris , Linux için şahsen kullandığım oyun platformu. Windows oyunlarını yükleme konusundaki tüm baş ağrılarından sizi kurtaracak bir araç. WINE altyapısını kullanarak oyunları sizin için tıkır tıkır yüklüyor.

Lutris, kullanıcıların video oyunlarını birden çok platformdan birleştirmelerini sağlayan bir video oyunu yönetim aracıdır. Bu, Humble Bundle, GOG.com, Bundlestars, Itch.io ve diğer Linux oyun satış platformlarından satın alınan Linux oyunları anlamına gelir. Ayrıca, kullanıcılar Linux dağıtımlarının yazılım deposunda ve hatta Steam kütüphanesinde bulunan video oyunları ekleyebilirler (ancak alternatif arayanlar bu özelliği kullanmazlar).

Bu program, Steam’in tüm DRM olmadan sunduğu oyun yönetimi türünü isteyen kullanıcılar için iyidir.

3. Gnome Games

Lutris gibi Gnome Games, kullanıcıların tüm video oyunlarını tek bir merkezi alanda yönetmek için ve tek bir arayüze sahip olmasını sağlamak için tasarlanmış bir araçtır; indirmeler, DRM oyunları, emülatörler / ROM’lar, Linux dağıtımları ve Steam oyunları ile birlikte yüklü oyunlar.

Gnome Games, kullanıcıların diğer Gnome yazılımlarıyla aynı kaliteyi bekleyebileceği anlamına gelen Gnome projesinin bir ürünüdür.

4.Photon

Photon, bu listedeki diğer yazılım parçalarına çok benzer. Lutris ve Gnome Games gibi, bu araç birçok farklı kaynaktan video oyunları almak için tasarlanmıştır. Bu listedeki diğer iki video oyunu yönetim aracını denediyseniz ve hala memnun değilseniz Photon’u deneyin.

5.Vapor

Linux’ta (ve diğer platformlarda) Love adlı bir oyun motoru bulunmaktadır. LUA’nın etrafında inşa edilmiş, çok sayıda temiz, açık kaynaklı 2D video oyunundan sorumlu olan bir oyun motorudur. Vapor ile çok sayıda ücretsiz Love-engine oyunu indirebilecek bir istemci elde edeceksiniz.

Vapor’un sınırlı olduğu doğrudur, çünkü sadece Love oyunları dağıtır. Yine de, Steam hayranı değilseniz ve oyun oynamak istiyorsanız, bu müşteri göz alıcı olmasa bile çoğu insan için kesinlikle iyi bir seçimdir.